Cei mai buni razboinici din toate timpurile

Nimeni n-a varsat mai mult sange decat cei mai buni razboinici din lume. In timp ce alti razboinici fugeau atunci cand trupele lor erau intrecute numeric pentru a isi salva viata, cei mai buni razboinici luptau in primul rand fara frica impotriva dusmanului. In acest top am inclus cei mai buni razboinici din toate timpurile, razboinici care au facut istorie.

1. Alexandru cel Mare

Alexandru cel Mare, cunoscut si drept Alexandru Macedon, a fost unul dintre primii si cei mai buni strategi din lume. Alexandru cel Mare a fost primul copil dintre cei 7 ai lui Filip al 2-lea al Macedoniei, fiind incoronat drept rege al Macedoniei dupa moartea tatalui sau. Nemultumit de acest statut, Alexandru a cucerit in cativa ani toata Asia Mica si Persia, nepierzand nicio batalie, desi de multe ori trupele sale erau intrecute numeric. Experienta capatata in lupte si geniul pe care il poseda i-ar fi putut aduce lui Alexandru cel Mare mult mai multe victorii, insa acesta a murit la varsta de 33 de ani. Este recunoscut in istorie drept unul dintre putinii regi care au luptat in prima linie.

2. Leonidas din Sparta

Leonidas a fost rege al Spartei, iar faima acestuia vine din urma bataliei de la Termopile in care a realizat cea mai memorabila rezistenta din istorie alaturi de 300 de spartani impotriva armatei de 180.000 de persani a lui Xerxes I. Desi persanii erau de 600 de ori mai multi, Leonidas alaturi de oamenii sai le-au tinut piept zile la rand, nimicnd o buna parte din ei, printre care si doi frati ai lui Xerxes. In cele din urma, trupele lui Leonidas au fost ucise alaturi de acesta, iar unii istorici sustin faptul ca Leonidas ar fi ramas ultimul om din armata sa inconjurat de catre zeci de mii de persani.