Cele mai periculoase animale

Chiar daca de multe ori consideram ca elefantul este doar un animal mare si prietenos, sau ca o musca nu ne poate afecta mai deloc, lucrurile stau cu totul altfel in multe situatii, iar un animal mic si inofensiv se va dovedi uneori fiind mult mai periculos decat o intreaga turma de lei flamanda sau chiar si decat un rau plin de crocodili. Iata o lista cu 4 dintre cele mai periculoase animale de pe intreg globul.

1. Tantarul
Unii dintre voi credeati ca tantarul este doar acea insecta mica care vine vara ne suge sub o picatura de sange, fiind complet inofensiv. Insa tantarul, contrar asteptarilor multora dintre voi, este cel mai mortal animal din lume. Tantarii transporta boli la circa 6-700 de milioane de oameni, rezultand intre 2 si 3 milioane de decese in fiecare an din cauza acestora.

2. Elefantul
Cunoscut drept cel mai imens animal terestru de pe glob, deseori facandu-se glume pe seama acestuia, cum ca i-ar fi frica de soricei, elefantul este al 2-lea cel mai periculos animal din lume. Acestia devin deseori agresivi fara motive solide, calcand in picioare pana la moarte rinocerii si alte animale care le ies in cale. Elefantul poate afisa crize de furie si sunt capabili de razbunare, fiind cunoscute nenumarate cazuri in care acestia si-au omorat dresorii de la circ sau au distrus sate intregi cu scopul de a se razbuna din diverse motive.

3. Hipopotamul
Hipopotamii sunt animale ierbivore destul de agresive pentru a se pozitiona pe locul 3 in acest clasament. Acestia sunt cunoscuti pentru atacurile fara motiv asupra oamenilor, rezultand multe decese in urma lor.

4. Musca tete
Cine ar fi crezut ca o musca poate ucide in mod indirect pana la 200.000 de oameni anual? Musca tete transporta boala africana a somnului, de aici rezultand sute de mii de decese in fiecare an datorate acesteia.