Cum ne ajuta matematica sa intelegem alte subiecte?

Suspinele exasperate ale studentilor care insista ca ei nu vor avea nevoie de informatiile pe care le invata in clase de matematica sunt atat de comune incat multi profesori si parinti au raspunsuri pentru functiile matematice folosite in viata de zi cu zi. Dar, de asemenea, matematica este relevanta pentru o gama larga de subiecte academice, ceea ce inseamna ca un student care se descurca prost la matematica ar putea incheia lupta in alte discipline.

Stiinta

Stiinta si matematica sunt strans legate, in special in domenii cum ar fi chimie, astronomie si fizica. Studentii care nu au competente de baza aritmetice se vor lupta pentru a citi diagrame stiintifice si grafice. Matematica mai complexa, cum ar fi geometria, algebra si calcul, pot ajuta elevii sa rezolve probleme de chimie, sa inteleaga miscarile planetelor si analiza studiile stiintifice. Matematica este, de asemenea, importanta in stiintele practice, cum ar fi inginerie si informatica. Elevii pot sa rezolve ecuatii atunci cand scriu programe.

Literatura si scriere

Literatura ar putea parea ca un strigat departe de matematica, dar stapanirea aritmetice de baza poate permite studentilor sa inteleaga mai bine poezie. Controlul poeziei, numarul de cuvinte incluse intr-o linie si efectul pe care anumite ritmuri au asupra cititorului sunt toate produsele de calcule matematice. La un nivel mai lumesc, matematica poate ajuta la sarcinile de citire ale planului elevilor din clasele de literatura, timpul lor mediu de citire si estimarea a cat timp le va lua pentru a citi un anumit lucru.

Studii Sociale

Clase de studii sociale, cum ar fi istoria, necesita adesea studentilor sa revizuiasca diagrame si grafice care furnizeaza date sau informatii cu privire la grupurile etnice istorice. In clasele geografie, elevii ar putea avea nevoie sa inteleaga modul in care ridicarea unei zone afecteaza populatia sau un grafic masura in care populatii diferite au diferite deschideri in medii de viata. Cunoasterea termenilor matematice de baza si formule fac informatiile statistice accesibile.