De ce ma deranjeaza transportul in comun

Cu totii calatorim dintr-o locatie spre alta, nu-i asa? Unii cu avionul, cu trenul, cu vaporul, iar altii, cum as fi eu de exemplu, calatoresc zilnic cu autobuzul.

Ei bine, in drumul meu spre oras, am sesizat ca in locul soferului de autobuz cu care calatoream eu de obicei era alt sofer. Nu prea am acordat atentie acestui aspect, asa ca am urcat in autobuz.

Stand si asteptand ca autobuzul sa plece, am auzit o muzica care m-a deranjat, la inceput am crezut ca se aude de afara, asa ca nu i-am acordat atentie prea mare. Dupa ce am vazut ca incepem a ne deplasa si muzica inca se aude, mi-am dat seama ca de fapt se auzea din autobuz.

Deranjat de ce aud, i-am spus soferului sa dea muzica mai incet, acesta refuzand bineinteles, asa ca am decis sa scriu acest articol.

Daca pe unii muzica din autobuzele publice ii incanta, pe altii ii deranjeaza. Unii soferi aleg sa asculte muzica dorita, fara sa le pese prea mult de parerea celorlalti despre muzica pe care acestia aleg s-o asculte, fortandu-i in acest mod si pe ceilalti calatori sa fie partasi la alegerea lor.

Aceste evenimente insa nu sunt singulare. Alti soferi aleg sa asculte muzica populara data la maxim, altii prefera sa asculte muzica religioasa, slujbele sau chiar radiourile comerciale.

Unii calatori nemultumiti de muzica populara, slujbele religioase si de radiourile comerciale depun plangeri impotriva acestor soferi. Apar insa deseori cazuri in care si soferii, sustinuti de unii calatori care nu sunt deranjati de muzica pusa pe fundal, spun ca e foarte bine cu manele si populara la maxim.