De ce nu-mi place Facebook

De la o vreme am avut tot mai multe tentative de a renunța la Facebook însă mereu am găsit cel puțin un motiv pentru care să păstrez totuși atât contul cât și pagina blogului. Că tot veni vorba despre pagina dedicată blogului aceasta e cam inutilă din mai multe motive:

Like-uri puține – ținând cont că nu are decât în jur de 130 de like-uri aceasta nu prea mă ajută cu nimic în încercarea de a-mi promova blogul.

Facebook nu ține cu paginile care nu plătesc pentru promovare – probabil ați observat că tot mai mulți deținători de pagini de facebook (fie ele de 1000 sau de 100.000 de like-uri) se plâng că tot mai puțini oameni le văd postările pentru că…așa vrea Mark Zuckerberg. În concluzie, postările paginii mele de 100 și ceva de like-uri sunt văzute de maxim 10 oameni, asta în zilele bune.

Așa, revenind la subiect, și-anume profilul personal. Încerc pe cât posibil să ”migrez” pe Skype, adică să reușesc să conving toate persoanele cu care vorbesc des să-și facă id-uri de Skype pentru a comunica acolo deoarece m-am săturat de zecile/sutele de ad-uri și postări promovate pe care Facebook ni le bagă, practic, pe gât atunci când dăm scroll.

Nu-mi place la Facebook faptul că îți cere (chiar dacă nu ești obligat :)) ) să pui prea multe informații despre tine. Facebook îți poate citi oricând orice conversație pe care ai purtat-o cu
cineva. Un străin are acces la toate datele pe care tu le-ai pus despre tine pe profilul tău șamd.

Primul pas a fost făcut. :)) Am șters toate pozele cu mine + majoritatea datelor. Mai rămâne doar să îmi aduc toți prietenii pe Skype iar Facebook va deveni istorie.

Voi mai folosiți Facebook/alte rețele de socializare? Dacă da, de ce, dacă nu, de ce? ?