Sfaturi pentru a cumpara produse la reducere

Acum cativa ani obisnuiam sa-mi cheltuiesc extrem de iresponsabil putinii bani pe care-i aveam. De fiecare data cand vedeam un produs care-mi face cu ochiul il cumparam fara sa stau prea mult pe ganduri, fara sa analizez daca mi-l permit sau nu (aici ma refer pe termen lung) si, cel mai important aspect, daca am cu adevarat nevoie de acel produs sau il cumpar doar din cauza impulsului de moment.

In prezent am devenit mai cumpatat si mi-am format cateva principii pe care ma bazez atunci cand fac o achizitie fie ca vorbim de cateva zeci de lei, fie cateva mii de lei. In urma mai multor sfaturi citite pe Demoiselle.ro am format lista de mai jos.

Hotaraste cati bani ai la dispozitie. Primul pas ca sa nu te trezesti ca nu vei avea bani de facturi sau mancare este sa-ti faci cat de bine poti calculele si sa stabilesti cu exactitate care este suma de bani pe care crezi ca o poti da pe anumite produse.

Afla exact de ce produse ai nevoie. O sa fii tentat sa cumperi tot ce-ti pica in mana atunci cand mergi la mall si esti asaltat de reduceri, oferte si mii de articole pe cat de interesante, pe atat de inutile (uneori) pentru tine. Inainte sa dai buzna printre sutele de magazine, fa-ti inca de acasa o lista cu tot ceea ce iti trebuie. Trebuie sa stii ce vrei, nu sa cumperi orbeste si sa realizezi ca ai nevoie doar de 20% din tot ce ai in cos.

Mergi la mall cu o suma fixa. Daca faci parte din categoria celor care inca mai platesc cash atunci cand merg la mall si totodata ti se pare greu sa faci fata tentatiei si risti sa cumperi si alte produse, calculeaza de acasa cat te va costa ceea ce cumperi si mergi cu suma fixa la tine. Sigur, iti poti lua o marja de eroare ca sa nu te faci de ras ca n-ai 10 lei in plus cand achiti, dar nu iti lua la tine tot salariul. 🙂