Timpul petrecut in fata calculatorului

Desi am o varsta la care pot sesiza orele petrecute la calculator, tot ma las prins in plasa jocurilor virtuale, a facebook-ului etc.

Multi dintre noi ajungem sa stam cu ochii lipiti de monitorul calculatorului chiar poate si zece ore pe zi la locul de munca, la care se mai pot adauga inca cel putin cateva zeci de minute petrecute la calculatorul de acasa. Acest obicei avand insa un pret foarte mare, si-anume sanatatea noastra.

Calculatoarele ne ajuta pe noi, oamenii, la indeplinirea mai multor sarcini, si la aflarea unor informatii esentiale, acestea ducand de asemenea la inovarea si dezvoltarea lumii in care traim. Insa ele, pe de alta parte, datorita folosirii indelungate de catre oameni, pot duce la probleme de sanatate si probleme psihice cauzate de calculatoare asupra utilizatorului.

Un studiu realizat in Japonia spune ca este nevoie de numai cinci ore pe zi petrecute in fata calculatorului pentru a creste riscul aparitiei depresiei si a insomniilor. Mai mult chiar, folosirea calculatorului la locul de munca poate duce la aparitia unui sentiment de izolare. La acestea se poate adauga de asemenea si o serie de afectiuni care ne pot afecta sanatatea fizica, de exemplu: privitul indelungat la monitorul calculatorului poate duce la diferite afectiuni ale ochilui uman, deoarece acesta este asamblat in asa fel incat sa “prefere” sa priveasca obiectele aflate la cel putin sase metrii departare.

Nu doar calculatoarele pot fi periculoase pentru sanatatea noastra, ci si laptopurile, acestea prezentand un pericol la fel de mare.

Computerele au devenit niste obiecte aproape indispensabile pentru viata noastra de zi cu zi, datorita productivitatii marite la locul de munca, si nu numai, insa ele, pot duce, dupa cum v-am prezentat, la diferite boli ale ochilor si diverse sentimente si stari, acestea putand fi diminuate prin unele pauze scurte petrecute in aer liber, departe de calculatoare si tehnologie, pentru a putea face putina miscare si pentru a ne mai dezmortii.